Temel İlkeleri Yangın Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında tek üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.
Ayrıca, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.
Menfi takdirde hem mideerideki insanoğlunun hem de ürkü halinde karıneriye sonuç giren insanın gönülının tehlikeye atılması kabil bir manzara söylenti konusu olmaktadır.
Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Bununla bile adidaki kriterlere mevla olan yerlerde tenha yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.
Eksiksiz çışitaların ve muvasala yollarının dunda tamlanan şartlara yaraşır olması gerekir:
Kamu Binaları: Amme binaları, ekseriyetle tıknaz olarak insanoğluın bulunduğu ve müstacel hesap tahliyelerinin hızlı bir Yangın Merdiveni Kapısı şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, halk binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz sıkı bir şekilde uygulanır.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, Yangın çıkış kapısı istanbul B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Meraklı bir mimar veya yangın emniyetliği spesiyalistından dayanak alarak, ihtiyaçlarınıza ve mevzii düzenlemelere mütenasip bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı özellikle sarhoş olmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim sayısına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birmebzul insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.
Sertifikalar: Yangın Kapısı Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Bir numara Kanatlı Yangın Kapıları; Bir numara kanatlı tasavvurıyla, güçlükle mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın takkadak emniyetli bir çıkış sağlar.
Gücvenliğiniz bâtınin yangın kapısı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde mecburi olan sistemler önceki apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.
Yangın kapısı nedir ve ne emeke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini yağdırmak bağırsakin kullanılan bir kapıdır.